Årskonference 2017: USIKKERHEDER
27-09-2017
Tidspunkt
27. september 2017 - kl.13:30

Sluttidspunkt
21:30
Sted
Centralværkstedet
Værkmestergade 9
8000 Aarhus C.
Arrangør
it-forum
Tilmeldingsfrist:
22. september 2017 - kl. 12:00
Pris (ex. moms)
Medlem af it-forum inkl. netværksmiddag:kr. 1.295,00
Medlem af it-forum ekskl. netværksmiddag:kr. 1.095,00
Øvrige inkl. netværksmiddag:kr. 2.495,00
Øvrige ekskl. netværksmiddag:kr. 2.295,00


Over de sidste 40 år har it gjort verden mere sikker og forudsigelig - samtidig opleves en større usikkerhed og latent bekymring. Vidensniveauet er paradoksalt nok højnet med rekordfart og eksempelvis big data, cloud technology og machine learning giver virksomhederne potentielt uanede muligheder - på samme tid skaber de samme muligheder usikkerhed og uforudsigelighed for mange virksomheder.

KAN vi og skal vi som virksomheder forudsige fremtiden?

Til årskonferencen 2017 får du indsigt i netop dette. Du får også input til, hvordan du (evt.) kan omdisponere, perspektiv på hvad et acceptabelt (u)sikkerhedsniveau er og ideer til, hvordan du og din virksomhed kan lære at leve med uforudsigeligheden.

Årskonferencen giver dig inspiration og konkrete ideer og input fra en række højkompetente talere. Du får mulighed for at netværke med kollegaer i branchen i løbet af dagen og til den afsluttende netværksmiddag, hvor vi sammen hylder modtagernen af it-prisen og kårer vinderen af it-specialprisen.

Oplægsholdere:

- 'Usikkerhed i teknologispringet' ved Dorte Toft, it-journalist
Lige om hjørnet i it-udviklingen ligger enorme fremskridt, men også enorme risici. Forbi er snart tiden, hvor man kunne frustreres over manglende integration på tværs af løsninger, for stor afhængighed af mennesket som mellemled og for langsom reaktionsmulighed på forandringer, men fordelene kommer med en pris. Tænk på kunstig intelligens incl. såkaldt machine learning. Hvad får computerne egentlig lært sig? Cloud services, Internet of Things og nettets infrastruktur kommer også med sårbarheder, lige som der er profileringsudfordringer i BigData.

Men måske bliver den allerstørste udfordring, hvis historien ikke gentager sig – hvis dette teknologispring æder flere arbejdspladser, end der skabes? Måske kan vi få et glimt af udviklingen ved at holde øje med den intensiverede, offentligt støttede robotisering i Kina.

Dorte Toft har en atypisk baggrund som journalist. Hun var programmør i perioden 1966-73 med opgaver, der rakte fra realkredit til, hvad der er kimen til NETS. Hun tog derefter en journalistuddannelse i Århus, men gav aldrig slip på interessen for it-verdenen, og har også arbejdet på ”begge sider af bordet”. Blandt arbejdspladserne på hendes CV står Berlingske, DR, Kommunedata, Dagbladet Børsen og Computerworld. Uden for it-kredse blev Toft kendt i forbindelse med afsløringen af Stein Bagger som storsvindler, og IT Factory som en ret så dårlig softwarevirksomhed.

- 'Sorte Svaner og Perfekte Storme: Forudsigelighedens Sammenbrud' ved Rasmus Dahlberg, historiker, forfatter og konsulent.
1900-tallet var risikoens århundrede: Ingeniører og økonomer og andre firkantede typer overbeviste os om, at vi kunne beregne og kontrollere risiko for alt på baggrund af oplysningstidens og industrialiseringens forestillinger om forudsigelighed. Men samtidig gjorde vi vores ypperste for at konstruere stadig mere komplekse teknologiske og sociale systemer, som efterhånden kom til at minde mere om naturlige økosystemer end menneskeskabte maskiner. Og dermed fangede vi os selv i en kompleksitet, hvor Sorte Svaner og Perfekte Storme stadig oftere udfordrer forudsigeligheden - nogle gange med katastrofale konsekvenser.

Hvad er svaret? “Stop planning, start preparing!” Gennem resilienstænkning kan vi forberede os på det uventede ved at skabe antiskrøbelige systemer og organisationer, som er fleksible, adaptive og lærende.

- 'Usikkerhed og uforudsigelighed - uden beredskab' ved Jakob Scharf, tidligere chef for PET og Executive Director, CERTA Intelligence & Security
Indholdsbeskrivelse undervejs

- '...' ved Thomas Schultz, CEO/administrerende direktør, Enversion
Indholdsbeskrivelse undervejs

Programmet er under udarbejdelse.

Tilmelding:

Du kan tilmelde dig ovenover eller ved at sende en mail til projektassistent, Jeppe Ank Jørgensen: jeppe@itforum.dk


Er du interesseret i at blive udstiller eller sponsor på dagen?

Læs mere her og send en mail til netværkskonsulent Annemette Overdahl Kuijpers: annemette@itforum.dk

Hvad, hvis jeg er nødt til at melde afbud?
Ved afbud senest 14 dage før refunderes den fulde pris minus et administrationsgebyr på 10 %. Ved afbestilling senere end 14 dage og indtil 2 dage før refunderes 50 % af prisen. Der betales fuld pris ved afbestilling senere end to dage før konferencen. Du er altid velkommen til at sende en kollega i dit sted.

 

E-mail
Kodeord
 

Wick Kommunkation it-forum it-forum

Når du besøger itforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på itforum.dk her

OK