Tingenes internet får sit eget forum i Aarhus

07-09-2016

Der er et stort uudnyttet potentiale i smarte produkter – også kaldet ”Tingenes internet” eller ”Internet of Things” (IoT). Danske virksomheder skal have fokus på, hvordan de kan koble produkter på ”det udvidede internet”, så de kan optimere dem i forhold til, hvordan de anvendes i praksis. Det vil et nyt forum hjælpe dem med.

PRESSEMEDDELELSE


Hvad har Philips Hue-pærer, Google Nest og Tesla biler med hinanden at gøre? De er alle koblet til nettet og er eksempler på produkter, der lægger en ekstra serviceydelse oveni det eksisterende produkt – som dermed bliver ”smart”. Produkter koblet til nettet giver en række fordele ikke bare for forbrugeren, men også producenten. Man har mulighed for at lytte til brugerne og har dermed mulighed for løbende at optimere produktet i forhold til, hvordan produktet anvendes i praksis.

Stort potentiale i Danmark, men brug for hjælp

Danske virksomheder står med mange af de kompetencer, der skal til for aktivt at tage del i den industrielle revolution. Der findes 20.000 fremstillingsvirksomheder herhjemme, der beskæftiger over 275.000 medarbejdere. De har i en årrække været truet af udflytning af arbejdspladser til udlandet på grund af stigende internationalisering.
Sammenlignet med lavtlønslande har Danmark et potentiale i forhold til at opgradere de solide fysiske produkter til at være smarte produkter, der er koblet på nettet, eller produkter, der kræver avanceret produktion og nye it-baserede services, som netop kan udnytte de kompetencer, vi har her i landet.

Men mange af virksomhederne er ikke forberedte. Det bliver bekræftet af et teknologisk fremsyn lavet af GTS-institutterne, der konkluderer, at mens det globale marked for smarte produkter vil være i voldsom vækst ("10 trillion dollar business") over de kommende år, så er flere virksomheder ikke forberedte. 67 % af virksomhederne samler ikke data fra produkterne, og 20 % af virksomheder har udfordringer med at høste gevinsterne af smarte produkter.

IoT-forum skal hjælpe virksomhederne på vej

Der er derfor behov for at hjælpe virksomhederne på vej. Det er baggrunden for, at it-forum, Aarhus Universitet, Alexandra Instituttet, INCUBA, Teknologisk Institut og Aarhus Maskinmesterskole er gået sammen om at etablere et helt nyt IoT-forum for virksomheder med interesse for feltet.

Forummet havde officiel opstart tirsdag den 6. september 2016 i INCUBA på Katrinebjerg i Aarhus, hvor 60 deltagere mødte op. Forummet forventes at afholde mindst fire årlige møder med fokus på alt fra sikkerhed og lovgivning inden for IoT til forretningsforståelse og platformsvalg.

- Med det nye forum ønsker vi at give de deltagende virksomheder ny viden inden for IoT og tilstødende områder. Virksomhederne skal mødes for at blive klogere, men også for at udveksle erfaringer med hinanden til gensidig inspiration. Desuden giver deltagelse i netværket virksomhederne adgang til relevante forskere og GTS-institutter, som kan hjælpe virksomhederne i gang med konkrete IoT-projekter, fortæller en af initiativtagerne til det nye IoT-forum, direktør i it-forum Bo Sejer Frandsen.


Yderligere oplysninger ved henvendelse til:
Bo Sejer Frandsen, direktør it-forum, bsf@itforum.dk, tlf.: 28 35 14 00

www.iot-forum.dk.

Del denne nyhed


 

Du skal være logget ind for at deltage i debatten Klik her for at logge ind
 
E-mail
KodeordWick Kommunkation it-forum it-forum

Når du besøger itforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på itforum.dk her

OK