Ny formand for it-forum

26-06-2017

Brian Busk, partner og direktør for forretningsudvikling i InfoSuite A/S i Herning, er blevet valgt som formand for it-netværksforeningen it-forum med sekretariat i IT-byen Katrinebjerg i Aarhus.

Brian Busk vil som nytiltrådt formand fortsætte med at have fokus på at udvikle værdiskabende netværksaktiviteter for de 425 midt- og sydjyske virksomheder, der er medlem af it-forum.

- It-forum er sat i verden for at udbrede kendskabet til og brugen af it og teknologi i alle typer af virksomheder. Kerneydelsen er netværksmøder, konferencer og events, som klæder medarbejdere i medlemsvirksomhederne på til at navigere i en digital tidsalder.

Derudover vil it-forum med Brian Busk i formandsstolen blandt andet fokusere på den altoverskyggende udfordring som mange af it-forums medlemsvirksomheder står overfor, nemlig manglen på kvalificeret it-arbejdskraft og udfordringerne med digital transformation.

- Manglen på it-specialister kan blive en stopklods for væksten i Danmark. Hvis den nuværende udvikling fortsætter, viser en redegørelse om Danmarks digitale vækst 2017 fra Erhvervsstyrelsen, at der i 2030 kommer til at mangle 19.000 it-specialister. Det er en udfordring vi som talerør for en lang række midt- og sydjyske virksomheder gerne vil sætte fokus på. En undersøgelse fra IT-Branchen fra 2016 viste, at 42,9 procent af it-virksomhederne allerede nu udskyder videreudvikling og innovation, fordi de mangler folk.

Heldigvis er der initiativer på vej, som skal få flere til at vælge en it-faglig uddannelse. Blandt andet har Aarhus Universitet for nylig lanceret en strategisk satsning, der skal være med til at sikre en fordobling af det samlede optag af it- og elektronikspecialister, men dele af Region Midt- og Sydjylland står over for en særlig udfordring:

- Især uden for uddannelsesbyen Aarhus oplever mange af vores medlemsvirksomheder en særlig udfordring med at tiltrække kvalificeret it-arbejdskraft. Der skal simpelthen gøres en særlig indsats for at få de ombejlede dataloger og elektronikspecialister til at arbejde uden for de større byer, og det skal it-forum være med til at sætte fokus på, fortæller Brian Busk og fortsætter:

- It-forum er den største it-interesseorganisation uden for hovedstadsområdet. Den position skal vi udnytte til at sætte fokus på rekrutteringsbehovet i virksomheder i Vestdanmark.

Før 44-årige Brian Busk sidste år kom til InfoSuite var han direktør for Silkeborg Data A/S i 7 år og inden da afdelingsdirektør for produktudvikling samme sted i 6 år. Brian sidder også i bestyrelsen i flere midtjyske virksomheder. Brian er desuden medlem af Vækstforum for Region Midtjylland samt medlem af hovedbestyrelsen for IT-Branchen. Brian har siddet i bestyrelsen i it-forum siden 2010. Privat bor Brian Busk i Silkeborg med sin familie.

Læs pressemeddelelsen i pdf-udgave.

Del denne nyhed


 

Du skal være logget ind for at deltage i debatten Klik her for at logge ind
 
E-mail
KodeordWick Kommunkation it-forum it-forum

Når du besøger itforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på itforum.dk her

OK