Bliv censor på it-uddannelser

06-11-2017

Der er behov for flere censorer, for at it-branche og erhverv i fremtiden kan modtage tilstrækkelig med veluddannede kandidater fra det danske it-uddannelsessystem.

I samarbejde mellem IT-Branchen og den nationale censorformand på it-uddannelserne opfordrer vi jeres virksomhed til at stille nogle af jeres medarbejdere til rådighed for censoropgaver på forskellige uddannelser og discipliner inden for it.

Censoropgaverne er normalt på afgangsprojekter og dermed for kandidater, der er på vej ud på arbejdsmarkedet.

Hvad får virksomheden ud af at have censorer?

I vil som virksomhed kunne udnytte, at jeres medarbejdere er censorer på flere felter:

  • Talent spotting – censorer kan holde øje med dygtige talenter.
  • Medarbejderudvikling – censorer lærer selv nye personlige færdigheder – og opnår faglig udvikling.
  • CSR – virksomheden kan bidrage til samfundets bedste.

Hvor meget tid vil der gå med det?


I kan selv sætte rammerne for, hvor meget tid, jeres medarbejdere, må bruge på censoropgaver – og hvornår. Typisk vil det være 1-2 dage pr. eksamen. Der er eksamensterminer sommer og vinter. Her vil censorer få tilbudt opgaver, som de kan acceptere eller afvise i forhold til aftaler med virksomheden.

Der følger et honorar med censoropgaver, som virksomhed og medarbejdere skal aftale rammer omkring. Honorar vil ubetinget blive udbetalt til censor. I flere virksomheder fungerer det således, at medarbejder får fri, beholder honoraret, mens skal lægge fritid til forberedelsen. Andre steder tager medarbejderen fri.

Hvad opnår medarbejdere som censorer?

Der ligger en del faglig udvikling og venter på censorerne. De bliver holdt ajour med megen ny it-faglig viden og forskning. De får desuden brug for at lære at agere professionelt i en ny situation og ikke mindst til at vurdere

Hvilke kompetencer og kvalifikationer kan bruges?


Generelt skal censorer have en uddannelse svarende til det pågældende akademiske niveau eller derover samt aktuel tilknytning til fagområdet. Hvis det fx er en professionsbachelor, skal man være bachelor, master eller ph.d.

Jeres medarbejdere i forskellige kategorier vil kunne bruges som censorer inden for disse uddannelser.

Læs eventuelt yderligere om uddannelserne på www.ug.dk eller find studieordningerne på et af landets erhvervsakademier.

Hvad skal I gøre for at melde jeres medarbejdere til?


Sørg gerne for, at interesserede og egnede medarbejdere ansøger om at blive censor på https://censorsekretariatet.dk/cms_pages/26.
.

Frist for dette er 8.12.17, hvorefter ansøgninger vurderes.

Del denne nyhed


E-mail
KodeordWick Kommunkation it-forum it-forum

Når du besøger itforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på itforum.dk her

OK