Dansker får plads i prestigefyldt teknologiråd

26-06-2019

Direktør for IKT-klyngen it-forum, Bo Sejer Frandsen, får nu en plads i ledelsen af den europæiske alliance for Internet of Things Innovation (AIOTI). Det er gode nyheder for danske SMV-virksomheder, der nu får direkte adgang til at påvirke europæiske IoT-standarder og lovgivning

Bo Sejer Frandsen repræsenterer som direktør for it-forum mere end 450 midt- og sydjyske virksomheder, der alle har det til fælles, at de har fokus på it og digitalisering som et konkurrenceparameter.

Virksomhederne kommer fra vidt forskellige brancher og sektorer, men er alle optagede af, hvordan fremtidens teknologier forandrer, forbedrer og udvikler vores samfund.

Én af de teknologier, der står højt på dagsordenen i mange virksomheder disse år, er Internet of Things, som kort fortalt handler om, at de ting, vi omgiver os med i stigende grad bliver forbundet til internettet. Det giver os adgang til data, som vi kan bruge til at optimere en lang række processer. F.eks. kan skraldespanden selv fortælle os, hvornår den vil tømmes, så renovationsmedarbejdere ikke kører ud for at tømme halvtomme skraldespande.

- En af de største udfordringer med Internet of Things har hidtil været sikkerheden. Der er stor forskel på, hvordan IoT-produkter bliver godkendt i de forskellige EU-lande. Det er et problem, som den europæiske organisation AIOTI arbejder på at løse, og som medlem af ledelsen vil jeg naturligvis tale danske virksomheders sag, fortæller direktør i it-forum, Bo Sejer Frandsen.

I selskab med de store
For danske virksomheder kan Bo Sejer Frandsens plads i AIOTI også medføre direkte kontakt til nogle af de helt store spillere på IoT-området. Ét af medlemmerne er f.eks. Nokia, som aktivt bruger forummet til at finde innovative virksomheder, som kan hjælpe med at videreudvikle deres forretning.

- Den tætte kontakt til de store spillere på området er helt afgørende for, at danske virksomheder med innovative IoT-løsninger på hylderne kommer i betragtning som leverandører. Jeg vil som repræsentant for danske virksomheder fungere som løftestang for at promovere dansk know-how på området, fortæller Bo Sejer Frandsen og fortsætter: - Jeg vil ligeledes opfordre flere danske virksomheder til at blive del af alliancen, så de får adgang til at netværke med internationale virksomheder.

Ens standarder fremmer eksportmulighederne
Formålet med AIOTI er at etablere partnerskaber mellem europæiske IoT-aktører og at bidrage til at skabe et dynamisk økosystem for Internet of Things. Det skal fremme udbredelsen af og tilgængeligheden til IoT-løsninger på europæisk plan. Alliancen, der blev stiftet i 2014 har i dag 150 medlemmer, som repræsenterer både store og små virksomheder samt anerkendte europæiske universiteter, foreninger og offentlige organisationer.

- AIOTI består af en lang række arbejdsgrupper, som fokuserer på udvalgte udviklingsområder. Som medlem af bestyrelsen vil jeg særligt fokusere på at påvirke IoT-standarder på europæisk plan, fordi det vil forbedre danske virksomheders eksportmuligheder. Danske virksomheder er i verdensklasse, når det kommer til IoT-løsninger, og med fælles standarder sikrer vi lettere adgang til salg af IoT-produkter på tværs af EU-landene, slutter Bo Sejer Frandsen

Yderligere info om AIOTI: https://aioti.eu/.

Yderligere oplysninger ved henvendelse til:

Direktør, it-forum, Bo Sejer Frandsen, , 2835 1400

Download foto af Bo Sejer Frandsen her: https://www.itforum.dk/files/sorthvid/P1080078.jpg.

Del denne nyhed


 

Du skal være logget ind for at deltage i debatten Klik her for at logge ind
 
E-mail
KodeordWick Kommunkation it-forum it-forum

Når du besøger itforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på itforum.dk her

OK