IoT-forum logo
IoT-forum kick-off møde
06-09-2016
Tidspunkt
6. september 2016 - kl.08:30

Sluttidspunkt
14:00
Sted
INCUBA A/S
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Arrangør
AU Computer Science
AU Engineering
Maskinmesterskolen
INCUBA
Alexandra Instituttet
Teknologisk Institut
It–forum
Tilmeldingsfristen er desværre overskredet kontakt it-forum: 22 76 44 21  
Tilmeldingsfrist:
5. september 2016 - kl. 23:00
Pris (ex. moms)
Gratis for alle:Gratis


Deltag i et nyt, værdiskabende fællesskab omkring Internet of Things

Formålet med IoT-forum er at skabe et netværk af vidensinstitutioner og virksomheder i Business Region Aarhus, som sætter den lokale dagsorden for IoT-relaterede emner.

Netværket vil:

  • Afholde erfamøder og events
  • Styrke og facilitere samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og private virksomheder
  • Kommunikere regionens styrkepositioner på området - både lokalt, nationalt og internationalt

Vi holder Kick off-møde for IoT-forum tirsdag den 6. september 2016 kl. 8.30-12.00. Her kan du høre spændende oplæg fra Internet of Things-eksperten Mirko Presser og høre inspirerende case-oplæg fra virksomheder, der er i gang med at lave nye produkter og services med udgangspunkt i IoT (TBA).


Mirko Presser: IoT – unlocking added business value

Internet of Things er en vigtig drivkraft for økonomisk vækst i både B2B og B2C. Det er vokset hurtigt de seneste par år fra et akademisk paraply-emne til en vigtig katalysator for transformative forretningsmodeller. Oplægget vil give et overblik over IoT og fremhæve flere business cases fra forskellige sektorer.

Mirko Presser er ansat som Team Leader inden for Data Science and Engineering og han er Vice-President ved The International IoT Forum med hovedkvarter i Genève. Igennem de senere år har Mirko Presser været optaget af forskningsområdet Internet of Things og har arbejdet med en lang række teknologier og systemløsninger inden for flere projekter under EU's rammeprogrammer FP6 og FP7. Mirko Presser er M.Sc. i fysik og astrofysik og M.Sc. i telekommunikation og signalprocessering fra University of Bristol, og har endvidere en PhD-grad i telekommunikation fra University of Surrey.

Petar Popovski: Internet of Things and the Art of Communication with Short Packets
Det centrale kommunikationstræk ved forskellige anvendelser inden for Internet of Things (IoT) er evnen til at sende "korte pakker", der hver indeholder en lille datamængde. Denne type af kommunikation bygger på principper og ideer, der er fundamentalt forskellige fra de principper, der anvendes i trådløs bredbåndkommunikation. Dette indlæg vil introducere de grundlæggende principper for at sende korte pakker i to generiske IoT-varianter: massiv maskinetype kommunikation (MMTC) og ultrapålidelig kommunikation med lav latenstid (URLLC).

Petar Popovski er professor i trådløs kommunikation på Aalborg Universitet, hvor han er forskningsleder for en gruppe der arbejder på maskine-til-maskine (M2M) kommunikation. Han er en IEEE Fellow, modtager af Consolidator Grant fra European Research Council (ERC) og modtager af EliteForsk-prisen. Han er Area Editor i IEEE Transactions on Wireless Communications og Steering Committee medlem i IEEE Internet of Things Journal. Hans forskningsinteresser er i trådløs kommunikation / netværk og kommunikationsteori.

Medlem af IoT-forum
  • Der afholdes min. fire årlige møder samt ad hoc arrangementer hos partnerne
  • Deltagende virksomheder betaler et årligt gebyr på 1250 kr. ekskl. moms til IoT-forum – per navngiven deltager fra virksomheden. Ved deltagelse af mere end 2 personer fra samme virksomhed, er prisen 750,- kr. ekskl. moms for person nummer 3 og derover.
  • Møderne er gratis for medlemmer – ikke medlemmer kan deltage for 750 kr. per møde

Kick off-mødet den 6. september er gratis for alle

Se pdf-invitation her.

Del dette indlæg
Se materialer
Tags:

Personprofiler

Mirko Presser
Internet of Things Expert
Alexandra Instituttet / InfinIT

 

Petar Popovski
Professor in Wireless Communications
Aalborg Universitet

 
Program
08.30-09.00 Morgenmad
09.00-09.30 Velkomst samt introduktion til IoT-forum og præsentation af deltagere
09.30-10.15
ALLE
Mirko Presser
Fagligt oplæg ved IoT-ekspert Mirko Presser, Alexandra Instituttet
10.15-10.45 Pause og netværk
10.45-11.30
ALLE
Petar Popovski
Fagligt oplæg ved Petar Popovski, AAU
11.30-12.00 Afrunding og netværk mellem deltagerne


AU Computer Science logoAU Engineering logoMaskinmesterskolen logoINCUBA logo


it-forum logo

 

E-mail
Kodeord

Wick Kommunkation it-forum it-forum

Når du besøger itforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på itforum.dk her

OK