Rumfartsmissioner med dansk elektronik i maskinrummet
31-08-2017
Tidspunkt
31. august 2017 - kl.15:00

Sluttidspunkt
kl. 17.00
Sted
INCUBA A/S
Åbogade 15
8200 Aarhus N
Kantinen i kælderen
Arrangør
it-forum
Tilmeldingsfristen er desværre overskredet kontakt it-forum: 87 34 56 58  
Tilmeldingsfrist:
31. august 2017 - kl. 12:00
Pris (ex. moms)
Medlem af it-forum:Gratis
Medlem af erhvervsråd i Region Midt/Syd:kr. 450,00
Øvrige:kr. 650,00


Missioner i rummet kræver topmoderne it og elektronik. Hør Hans Jensen, senior-ingeniør hos Terma fortælle om den danske elektronik, der er anvendt på missioner i vores solsystem, hvordan rejserne er gennemført og hvordan man navigerer derude med tilstrækkelig nøjagtighed.

Rumfart er et af de områder, der for alvor kan sætte gang i udviklingen af nye it- og elektronikløsninger.

Fra 1998 til 2014 udviklede Aarhus-virksomheden Terma A/S strømforsyningen til rumsonden Rosetta, der var det første rumfartøj, der lykkedes med at foretage en landing på en komet.

Hans Jensen var med under hele processen. Nu har du mulighed for at høre om Hans' erfaringer med at arbejde med rumteknologi.

Du kan bl.a. høre om teknologien bag strømforsyninger, som den Terma udviklede til Rosetta, og hvordan kommunikation og navigation håndteres på rummissioner.

Så tag med på en rumrejse i informationsteknologiens tegn.

Du kan møde:
Hans Jensen har arbejdet med udvikling af elektroniske funktioner til anvendelse ombord på mere end 10 rumfarts missioner, heraf flere til lange forskningsrejser i vores solsystem. Hans er uddannet som ingeniør i 1978 og har siden 1986 arbejdet med rumfart hos Terma A/S i Lystrup ved Aarhus.


Del dette indlæg
 

E-mail
Kodeord

Wick Kommunkation it-forum it-forum

Når du besøger itforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på itforum.dk her

OK