Arkitekturstyring
12-06-2018
Tidspunkt
12. juni 2018 - kl.09:00

Sluttidspunkt
16:00
Sted
NO16
Europaplads 16
8000 Aarhus C
Arrangør
Dansk IT
it-forum
 
Pris (ex. moms)
Medlem af Dansk IT eller it-forum:kr. 10.500,00
Øvrige:kr. 12.085,00
Medlem af BrainsBusiness:kr. 10.500,00


Kurset Arkitekturstyring er for dig, der har behov for systematisk at styre sammenhængen mellem forretnings- og it-arkitektur for at understøtte forretningens behov. Det kan være arkitekturanalyse og -styring ifm. anskaffelse/udvikling af nye it-løsninger eller forvaltning af systemporteføljen.

OBS! Kurset varer 2 dage, den 12. og 13. juni

It-forum har indgået et samarbejde med DANSK IT, som sikrer, at du nu kan deltage i udvalgte DANSK IT-kurser i Aarhus.


Forretnings- og it-arkitektur er en vigtig del af det strategiske arbejde. Det er fundamentet for at skabe en systematisk sammenhæng mellem forretningen og it og for at opnå en bevidst styring af it-investeringer.

På kurset får du lejlighed til at arbejde med arkitekturmæssige problemstillinger, som vil tage udgangspunkt i relevante scenarier i egen organisation/virksomhed. Dette kan være store it-anskaffelser, men også mindre tiltag.

På kurset er der mulighed for erfaringsudveksling, der kan give indsigt og forståelse for arkitekturstyring og de forskellige former arkitekturstyring kan antage.

Konkrete teorier og værktøjer
Undervisningen kommer ind på forskellige elementer inden for disciplinen it-arkitektur. Vi berører bl.a. arkitekturanalyse og –styring i forbindelse med anskaffelse og/eller udvikling af nye it-løsninger og du kommer til at beskæftige dig med forvaltning af virksomhedens allerede eksisterende systemportefølje.

Kurset varer to dage og i løbet af undervisningen får du lejlighed til at arbejde med arkitekturmæssige problemstillinger, der tager udgangspunkt i relevante scenarier i din organisation. Vi kommer omkring større it-anskaffelser og mindre tiltag, så du bliver klædt på til alle scenarier.

Kurset Arkitekturstyring giver mulighed for at udveksle erfaringer, så du bliver opmærksom på de forskellige former, arkitekturstyring kan tage.

I løbet af de to dage på kurset Arkitekturstyring berører vi følgende:
- Hvad er forretnings- og it-arkitektur?
- Processer til at arbejde med arkitekturmæssige problemstillinger
- Forskellige scenarier og eksempler på arkitekturstyring
- Hvad er teknisk gæld?
- Gode råd og best practice til arbejdet med arkitekturstyring

Dit udbytte:
Efter deltagelse på kurset Arkitekturstyring vil du kunne bidrage til forretningens udvikling med:
- Praktisk kendskab til afprøvede redskaber og teknikker, som du kan tage i brug med det samme i dialogen om forretnings- og it-arkitekturen. Både internt i organisationen og eksternt med it-leverandørerne
- Tjeklister, mønstre og andre værktøjer, der kan være med til at forbedre kvaliteten af arkitekturstyringen
- Viden om de gældende branchestandarder og best practice inden for forretnings- og it-arkitektur

Målgruppe:
Dette kursus henvender sig til alle, der enten allerede arbejder med eller skal til at arbejde med arkitekturstyring i privat eller offentlig sammenhæng. F.eks. IT-arkitekter, projektledere, produkt-, proces- og systemansvarlige samt digitaliseringsansvarlige/-konsulenter.
Kurset kræver ingen særlige forudsætninger.

Undervisningsform:
Kurset Arkitekturstyring sigter mod at give deltagerne praktiske færdigheder inden for emnet vha. eksempler og scenarier fra egen kontekst og dagligdag. Undervisningen består bl.a. af øvelser og diskussioner og du får værktøjerne, som vi bruger i undervisningen med hjem.
Undervisningen foregår på dansk.

Tilmelding:
Tilmelding sker ved at skrive en mail til Irmelin Karlsen fra DANSK IT:
ika@dit.dk. I mailen skal du oplyse, at du er medlem af it-forum.

Læs mere om kurset på DANSK ITs hjemmeside her

Del dette indlæg
 

E-mail
Kodeord

Wick Kommunkation it-forum it-forum

Når du besøger itforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på itforum.dk her

OK