Velkommen til it-forum

Du er nu logget ind og kan nu fortsætte din tilmelding


OK
AI som konkurrenceparameter – fra teknologi til etik
25-08-2020
Tidspunkt
25. august 2020 - kl.09:00

Sluttidspunkt
kl. 16.15
Sted
AAU København
Bygning B
Fredrikskaj 12
2450 København SV
Lokale: 0.06
Arrangør
it-forum
BrainsBusiness
Computerworld
Tilmeldingsfrist:
21. august 2020 - kl. 23:59
Pris (ex. moms)
Medlemmer af BrainsBusiness eller it-forum:kr. 495,00
Ikke-medlemmer:kr. 995,00


Kunstig intelligens åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrencefordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt?

Det er fokuspunkterne, når vi den 25. august byder indenfor til en konference, hvor vi både sætter spot på de forretningsmæssige potentialer og de etiske aspekter af kunstig intelligens.

Hør bl.a. erfaringer fra nogle af de første danske virksomheder, der begyndte at anvende teknologien, og få seneste nyt fra regeringens nye Dataetiske Råd.

Læs mere og tilmeld dig via konferencewebsitet her: www.businesstechevent.dk.

---

I en verden, hvor næsten uendelige datamængder har ført til, at dataproduktionen i løbet af få år har vokset sig større end de seneste flere 100 års datamængder tilsammen, er det afgørende, at virksomheder og offentlige institutioner forholder sig til, hvordan vi omgås data forsvarligt, så vi både respekterer den enkeltes privatliv og passer på statens sikkerhed.

Regeringen nedsatte i 2018 en ekspertgruppe for dataetik, som i februar 2019 kom med ni initiativer, der skal understøtte danske virksomheder i at anvende data ansvarligt. Efter anbefaling fra ekspertgruppen blev der i 2019 nedsat et dataetisk råd, og senest er der med midler fra Industriens Fond blevet taget initiativ til en ny mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, som forventes lanceret i første halvår af 2020.

Danmark bliver dermed det første land til at præsentere en samlet mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse, og ordningen kan danne grobund for udvikling af tilsvarende internationale tiltag, særligt i EU-regi.

Det betyder, at verdens øjne vil være rettet mod Danmark, når det kommer til etisk dataanvendelse, og Danmark har en unik mulighed for at stå som ”etisk foregangsland” inden for kunstig intelligens. Danmark kan som et progressivt, åbent samfund sætte dagsordenen for, at den massive dataopsamling ikke må føre til overvågning og manipulation.


Den 6. februar tager vi temperaturen på, hvor vi står lige nu og giver, med udgangspunkt i konkrete cases, bud på hvordan de etiske dilemmaer kan gribes an.


Tag med, deltag i dialogen og få inspiration til, hvordan et etisk korrekt indstillet kompas kan blive din næste konkurrencefordel.

Læs mere og tilmeld dig via konferencewebsitet her: www.businesstechevent.dk.


Er du medlem af BrainsBusiness eller it-forum, skriv da rabatkoden MEDLEM ved tilmelding.

Del dette indlæg
brainsbusiness og it-forum 

E-mail
Kodeord

Wick Kommunkation it-forum it-forum

Når du besøger itforum.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på itforum.dk her

OK